הממתקים האלו של הטבע התברכו בטעם מאוזן ועשיר. פירות מכילים סוכרים שנספגים לאט בזכות כמות גדולה של סיבים, ומלווים בויטמינים, מינרלים ועוד חומרי הזנה רבים שתורמים לשמירה על בריאות אופטימלית.
אם התאכזבת מפרי בעל טעם תפל, כנראה שנתקלת בפרי לא טרי או מחוץ לעונה. הקפאה ובישול של פירות טריים מאפשרת לנו ליהנות מכל היתרונות של הפירות האהובים עלינו, לאורך כל השנה. הנה עוד כמה טיפים שיעזרו לך ליהנות מאכילת פירות טעימים באופן תדיר יותר:

קילוף וחיתוך מראש

פירות עם קליפה קשה או גרעינים סוררים כמו אבטיח, אננס ומנגו, הופכים נגישים ונאכלים יותר כשהם שוכנים במקרר בתצורה שכבר מוכנה להגשה. במקרה כזה, יותר סביר שגם נפנה לאכול אותם בעת רעב, במקום לנשנש חטיף פחות מזין. פירות חתוכים (כתלות בפרי) מחזיקים מעמד במקרר ימים בודדים. לאחר חיתוך וקילוף נוכל להקפיא אותם, ולהשתמש בהם לקינוחים או שייקים קפואים. חלק מהפירות אפשר לקנות מראש קלופים וחתוכים, טריים או קפואים.

ריבות

שיטה קלאסית לשימור פירות. כדי להכין ריבה, מניחים בסיר חתיכות של פירות טריים מגולענים. פירות קטנים (כמו תותים) אין צורך לחתוך. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור במשך כחצי שעה, או עד שהפירות מתרככים והופכים לעיסה. לפירות טריים אין צורך להוסיף נוזלים, אלא אם מעדיפים מרקם דליל יותר. אין צורך לטחון את העיסה שהתקבלה, אלא אם מעדיפים מרקם חלק. את הריבה יש לשמור בצנצנות במקרר.
אפשר להכין ריבה גם מפירות מיובשים, על-ידי הוספת נוזלים לפירות במהלך הבישול. שימי לב שברוב המקרים, פירות מיובשים כבר יכילו סוכר מוסף.
באופן מסורתי נהוג להוסיף סוכר במהלך הכנת ריבות, כחומר משמר וממתיק. באופן אישי, אני לא נוהגת להוסיף סוכר למעדני פירות שאני מבשלת, אלא לשלב פירות ותבלינים מתוקים עם פירות חמוצים כדי לאזן את הטעם הסופי.
פירות מומלצים לבישול ושילוב בריבות: תותים, דובדבנים, אוכמניות, סמבוק שחור, אפרסק, שסק, תפוזים, ענבים, תפוחים, אגס.

שייקים (במרקם נוזלי או קפוא כמו פרוזן יוגורט או גלידה)

פינוק אמיתי, במיוחד בימים החמים, מהם יש לא מעט במדינת ישראל. את הפירות הקפואים או הטריים טוחנים בבלנדר או במעבד מזון קטן, יחד עם רכיב נוזלי (כמו חלב סויה, נוזל קוקוס או יוגורט). אני ממליצה להעשיר את השייק באגוזים, שמוסיפים לו חלבון ורכיב שומני. אלו מאטים את ספיגת הסוכרים מהפירות אל מחזור הדם ובכך עוזרים לתחושת שובע ממושכת יותר. אני משתדלת שחצי מנפח המשקה יהיה קוביות קרח: השינוי בטעם ובמרקם הוא מינורי, אך התוספת הזו מפחיתה משמעותית את כמות הפירות שנצרכים בבת אחת. שוחרות הבריאות יוסיפו לשייק גם עלים ירוקים או ירקות בעלי טעם ניטראלי, כדי להעשיר אותו בעוד ויטמינים, מינרלים וסיבים. ככל שמוסיפים יותר נוזלים או רכיבים טריים, כך השייק יהיה בעל מרקם דליל ונוזלי יותר. אם משתמשים בפירות קפואים ומעט נוזלים, המרקם שמתקבל יהיה דומה לפרוזן יוגורט. במעבדי מזון עוצמתיים בהם אפשר לטחון פירות קפואים ללא נוזלים כלל, יתקבל מרקם של גלידה.

פירות מומלצים להקפאה ולשילוב בשייק

תותים, אוכמניות, תמרים, אפרסק, מנגו, אננס, ליצ׳י, מלון, שסק, בננה.
בשייקים מפירות טריים מומלצים מאוד גם תפוח, אגס ואבטיח.

הערה: חשוב לזכור שכוס כזו של פירות ואגוזים היא לא משקה שנצרך לצד ארוחה, אלא ארוחה שלמה, לפחות מבחינה תזונתית. יש מי שתעדיף שייק כארוחת בוקר קלה ומזינה ויש מי שתסתפק בו כארוחת ביניים. כך או כך, חשוב לזכור שאם את מרגישה רעבה במהרה אחרי צריכה של ארוחה שכזו, ייתכן שהיא לא מתאימה לך. כנראה שטחינת הפירות, על אף הוספת הרכיב השומני, גורמת אצלך לעליה מהירה של רמות הסוכר בדם.

מתכון לשייק פירות קפוא וזריז

מצרכים (לכוס בלנדר אחת)IMG_8448

• 6-8 תותים קפואים שלמים
• רבע כוס (כ-2 כפות) אוכמניות כחולות קפואות
• 1 תמר מג׳הול קפוא
• 4 אגוזי פקאן או מלך, טריים (שלא עברו קליה או המלחה), קלופים
• כוס קוביות קרח
• 120 מ״ל (חצי כוס) חלב סויה

הוראות הכנה

לטחון את כל הרכיבים בבלנדר או במעבד מזון עד למרקם חלק, ולשתות בהנאה עם קש רחב.

 

מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים בנושא קיצורי דרך במטבח >>

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח: איך להרכיב מנות זריזות, מזינות וטעימות אינדקס גליקמי איך נאכל פחות סוכר ומלח, ובקושי נטעם את ההבדל

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים