מי לא אוהבת מזון אסיאתי? מנות טריות, בעלות טעמים מגוונים, ולרוב חמימות וממלאות מאוד. עם זאת, מנות מוקפצות ממסעדות לרוב נוטפות שמן לא בריא ותוספת סוכר מיותרת, שחוטאים לעקרונות של המטבח המקורי מהן הגיעו.

המתכון לרוטב הבא מניח בצד את השחיתות ומביא את הסיפוק מהטעמים, בדקות בודדות של הכנה ומינימום מאמץ. הוא משתלב נפלא עם שלל ירקות טריים או קפואים, דגנים וחלבונים, ובאמצעותו אפשר גם ״לחדש״ ולרענן טעמים של שאריות מתבשיל אחר.

המתכון מספק 2-3 מנות ואפשר להכפיל אותו לפי מספר המנות הרצוי.

רכיבים לרוטב

• 2 כפיות שטוחות אבקת קארי צהוב*
• 2 כפיות שטוחות חמאת בוטנים חלקה
• 240 מ״ל (כוס) מים רותחים
• 80 מ״ל (שליש כוס) נוזל קוקוס (מומלץ: של חברת Aroy-D, קרטון ירוק)
• אופציונאלי (ומוסיף המון טעם ורובד של טריות): חופן של עלי כוסברה ועירית קצוצים או כפית ממרח פסטו כוסברה ועירית (לחצי כאן למתכון)

*הערה: יש הרבה מאוד סוגים של אבקות ומחיות קארי. מדובר בתערובת עם הרבה מאוד תבלינים, שהיחסים ביניהם משתנים מאוד בין מטבחים שונים. אחרי הרבה ניסוי וטעיה, מצאתי שהתערובת שקולעת לטעם האישי שלי היא דווקא שקית גנרית של אבקת קארי ממותג הבית של חברת ׳שופרסל׳. זו אבקת הקארי בה אני משתמשת למתכון זה.

הוראות הכנה לרוטב

1. מכניסים את אבקת הקארי וחמאת הבוטנים לסיר קטן או קלחת. מוסיפים את המים הרתוחים ומערבבים עד שלא נשארים גושים או ״פירורים״ של חמאת הבוטנים.

2. מוסיפים את נוזל הקוקוס ואת העשבים הטריים הקצוצים, מערבבים ונותנים לרוטב לבעבע ולהסמיך במשך כ-5 דקות על להבה גבוהה. חשוב מאוד לנער היטב את קרטון נוזל הקוקוס לפני השימוש!

הרוטב הזה יכול לשמש כבסיס למגוון ארוחות, כשמוסיפים לו ירקות, וחלבונים מסוגים שונים:

הוספת ירקות לרוטב

ירקות טריים או קפואים יש להוסיף לסיר לפני תחילת הכנת הרוטב. מומלצים במיוחד:

1 בצל קצוץ או פרוס לפרוסות
1 פלפל אדום או צהוב, קצוץ לקוביות או פרוס לרצועות
1 כוס פרחי ברוקולי קטנים

יש לבשל את הירקות לריכוך ראשוני לפני הוספת רכיבי הרוטב.
אם כבר יש לך במקרר ירקות מבושלים (אפויים או מוקפצים מראש, או אפילו שאריות שכבר מעורבבות עם דגן כלשהו), אפשר להוסיף אותם לסיר לחימום קל אחרי שהרוטב כבר מוכן.

הוספת חלבונים לרוטב

במידה ומוסיפים חלבון כמו עדשים מבושלות, טופו, רצועות חזה עוף, קציצות וכו׳ אל הרוטב והירקות, יש להוסיף אותו לאחר שהרוטב מוכן. כדי שהטעם של הרוטב ייטמע טוב יותר בחלבון המוסף, כדאי להמשיך לחמם את הרוטב עם החלבון במשך 5 דקות נוספות, על אש בינונית עם מכסה סגור. במקרה של חלבון לא מבושל (לדוגמא: חזה עוף טרי), מומלץ להוסיף אותו לאחר הכנת הרוטב אך לפני הוספת הירקות.

הוספת דגנים לרוטב

הפינוק המתבקש הוא להגיש את הרוטב והירקות מעל אורז טרי, ולאו דווקא לערבב אותו עם הרוטב בסיר. לאחר שלב הוספת הירקות לרוטב, אפשר להוסיף אטריות מבושלות (רצוי מקמח מלא) או קינואה.

הצעת הגשהקציצות ברוטב קארי בוטנים וירקות

לארוחה דלה בפחמימות, אפשר לוותר על תוספת הדגן ולהגיש את הרוטב, הירקות והחלבון לצד שעועית ירוקה, מוקפצת בשמן זית ושום כתוש.

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח: איך להרכיב מנות זריזות, מזינות וטעימות ממרח ״פסטו״ אסייתי: כוסברה ועירית קציצות עוף ועשבי תיבול

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים