הרצאה בנושא
איך לתכנן ולהרכיב ארוחות זריזות ומזינות
כמה פעמים אמרת לעצמך:
״אני חייבת להתחיל לאכול יותר מסודר״
״אני רוצה לאכול בריא יותר, אבל אין לי זמן להשקיע במטבח״
״אין לי מושג מה אני אוכל עכשיו״
״אין לי כוח לבשל״
״אני צריכה לאכול יותר ירקות״
״נמאס לי לאכול אותו הדבר״
הדברים חוזרים על עצמם, ואת מוצאת את עצמך שוב ושוב באותה הנקודה.
למה זה קורה לך?
כדי לשמור על אנרגיות ופוקוס לאורך היום, על שקט במערכת העיכול ובכלליות כדי שהגוף שלנו יתפקד בצורה תקינה — אנחנו צריכות לאכול ולהזין אותו כמה פעמים ביום, כל יום. זה אומר שכדי לא להישאר רעבות או לנשנש מה שבהישג יד — אנחנו צריכות לזכור את הצורך הזה ולתכנן מראש מתי ומה נאכל, וגם מאיפה יגיע האוכל — כל יום.
נשמע מתיש? זה ממש לא חייב להיות. זה יכול להיות יצירתי, אינטואיטיבי ופשוט שגרתי.
אם את רוצה ללמוד איך לעשות את זה, הצטרפי אליי להרצאה ״איך לתכנן ולהרכיב ארוחות זריזות ומזינות, לבנות מסגרת אכילה ולא להישאר רעבה״
בהרצאה נדבר על למה בכלל כדאי לתכנן ארוחות, מה זה אומר, איך בדיוק לעשות את זה ואפילו נתרגל תכנון.
נלמד איך לקצר תהליכים במטבח כדי להכין ארוחות בתוך דקות, ועל הדרך נגלה איך להעשיר את התזונה היומיומית בכל קבוצות המזון החשובות.
בין אם את אמא לחמישה או סטודנטית שגרה לבד — לשמור על גיוון בארוחות ולייצר את הכמות הנכונה של מנות זה מאתגר. כשאנחנו מתכננות את הארוחות הבאות שלנו, אנחנו זוכות לשקט נפשי (ועיכולי, כי אנחנו שבעות), אנחנו משלמות פחות בסופר כי אנחנו קונות רק מצרכים שנשתמש בהם, אנחנו מבלות פחות זמן במטבח כי יש לנו תכנון וסדר במה שאנחנו מכינות, וזה מאפשר לנו להכין ארוחה שלמה תוך דקות, מרכיבים מוכנים שהשכלנו לשבץ במקרר מבעוד מועד.
לא צריכה להיות אג׳נדה לתכנון הארוחות, זו פעולה קצרה ופשוטה שהופכת את החיים שלנו לנוחים יותר. עם זאת, מעקב ותכנון ארוחות בהחלט יכול לעזור לנו לשמור על המשקל ולנהל או להימנע מבעיות עיכוליות ובריאותיות שונות.
*הטקסט מנוסח בלשון נקבה מטעמי נוחות, אבל פונה לכל המינים והמגדרים שרוצים ללמוד איך לתכנן ארוחות, להזין את הגוף ולא להישאר רעבים :)
רוצה להצטרף להרצאה וללמוד איך לתכנן ארוחות? הנה הפרטים:
מתי זה קורה?
יום רביעי, 4.12.19, 19:00
ההרצאה תתחיל בשעה 19:00 ותארך כשעה וחצי.
*נשמע לך מעניין אבל השעה והתאריך לא מסתדרים לך הפעם? אשמח שתספרי לי: השאירי פרטים בטופס כאן למטה, כתבי לי בהערות ואעדכן אותך במועדים נוספים של ההרצאה בהמשך.
איפה זה קורה?
מרכז שר, קיבוץ עינת (ליד ראש העין)
ניווט עם
[my_waze lat=”32.084906″ long=”34.941008″]
כמה עולה השתתפות בהרצאה?
50 שקלים בלבד
במהלך ההרשמה המוקדמת, עד ליום חמישי, 28.11.19.
60 שקלים בלבד
בהרשמה רגילה, החל מיום שישי, 29.11.19 ועד ליום ההרצאה (4.12.19) כולל — על בסיס מקום פנוי.
הרשמה להרצאה
רגע, עוד כמה שאלות
-
כמה זמן לוקח לך להכין ארוחה טעימה? שעה? חצי שעה? רבע שעה?
תעצרי לחשוב רגע, מה זה שלוקח זמן בהכנת הארוחה? להכין את המרכיבים. לקצוץ ירקות, לבשל את הרכיבים השונים. איך זה שכשאת מתיישבת במסעדה ומזמינה מנה, היא מגיעה אלייך בתוך כמה דקות? זה כי הרכיבים מוכנים מראש, לפחות חלקית, ומה שנשאר זה לערבב ביניהם ולחמם.
הסוד הוא להגיע לרגע הזה כשהעבודה כבר התבצעה מראש, והרכיבים לארוחה כבר מוכנים להרכבה. כדי שיהיו לנו רכיבים מוכנים לארוחה שאפשר להרכיב בדקות, אנחנו צריכות להחליט ולדעת מראש מה נאכל — במהלך השבוע או לפחות בימים הקרובים. ככה אנחנו יכולות לוודא שהרכיבים שאנחנו צריכות כדי להכין את הארוחות שלנו נמצאים בבית, לתכנן את הקניות לפי זה ולמנוע בזבוז של מרכיבים או חסרים בזמן אמת.
זה אגב, ממש לא אומר שאנחנו צריכות להיות אלו שקוצצות ומבשלות את כל הרכיבים מראש — כי יש המון טריקים כדי לחסוך זמן ולדלג על הכנות מקדימות בעצמך.
את כל השלבים האלו אני מסבירה ומלמדת בהרצאה. -
חשוב לציין – זו לא סדנת בישול. בהרצאה נתרגל את התכנון של שלבי הכנת הארוחות ולא את הכנת הארוחה בפועל. עם זאת, בהרצאה תגלי שאת ממש לא צריכה להיות בשלנית כדי להיות מסוגלת להרכיב לעצמך ארוחות מזינות וטעימות בצ׳יק.
-
-
לחיות בתוך הרגע זה הדבר הכי נכון ובריא בעולם. תכנון מראש רק אומר שברגע האמת, כשאת מקבלת את ההחלטה מה לאכול בפועל, יש לך יותר אופציות לבחור מביניהן – כי כבר העלית עם עצמך מחשבות בזמן רגוע יותר (שאת לא רעבה בו). זה אומר שבלי להוסיף שום מאמץ להתנהלות הרגילה שלך, דאגת מראש שיהיו לך זמינים את הרכיבים שאת צריכה כדי להכין אופציות שונות שחשבת עליהן מראש. בזכות זה, את לא תקועה רק עם הקיים בכאן ועכשיו, ככה שלהיפך – יש לך אפשרות להיות יותר ספונטנית, כי יותר אפשרויות פתוחות בפנייך.
תכנון ארוחה גם ממש לא חייב להיות עניין קפדני או גוזל זמן, אלא תשומת לב של כמה דקות מחשבה וכמה פעולות פשוטות וקצרות שפשוט משדרגות לך את ההתנהלות היומיומית.
-
התכנון מראש נועד כדי לוודא שהארוחה שאת רוצה לאכול תהיה לך זמינה לך כשאת כבר רעבה. גם כשאת קונה אוכל, את מחליטה מה וכמה את קונה, וכדי לעשות את זה את צריכה לחשב כמויות ולתזמן אותה כדי שלא תישארי עם מחסור או עם עודף שיגרום לך לזרוק אוכל. גם כשמישהו אחר מבשל, עדיין צריך להחליט מה בני הבית אוכלים ומתי. ההרצאה היא לא סדנת בישול. אנחנו מדברות בראש ובראשונה על איך לבנות את מסגרת האכילה שלנו בהתחשב באילוצים יומיומיים, איך לתכנן את המבנה וגם את התוכן של הארוחות שלנו; גם איך להכניס לתזונה היומיומית שלנו מאכלים שאנחנו רוצות לאכול יותר והיום לא נמצאים בשגרה. תכנון ארוחות לא אומר בהכרח שאת מכינה לעצמך את האוכל, להיפך – חלק מהפתרונות כדי ליצור שגרת אכילה בריאה נשענים על האפשרויות לרכישה של מוצרים מוכנים והאצלה של הבישולים לאחרים.
מי המרצה?
ג׳סיקה ברזילאי לנד, נטורופתית והרבליסטית קלינית. מאמינה שמטרתה של תזונה כשמה כן היא — להזין את הגוף והנפש, ושהנאה לא מתנגשת עם בריאות. בקליניקה ״נטורופתיה ממוקדת בתבונה״ בראש העין אני מטפלת בעיקר בנשים שסובלות מהפרעות מחזור ותחושות מתח, אי שקט וחוסר אנרגיה בהתנהלות היומיומית שלהן. במפגשים אני עוזרת להתאים הרגלים תזונתיים ואחרים ומשלבת טיפול צמחי ותרגול טכניקות הרגעה, תוך עידוד הקשבה לצרכים ובקשות של הגוף והנפש.
כותבת ועורכת תוכן מקצועי בתחום צמחי המרפא; מרצה ומנחה במגמות ללימודי צמחי מרפא אינטגרטיביים ונטורופתיה במכללת קמפוס ברושים, השייכת למועדון הספורט של אוניברסיטת תל אביב.
מייסדת ומנהלת קבוצת הפייסבוק ״מה נאכל השבוע?״ לשיתוף, התייעצויות ועידוד השראה לתכנון ארוחות כחלק מהשגרה.