עשבי תבלין לא תמיד בנמצא, לא תמיד טריים ונראים טוב, ובקיץ סובלים נורא מהחום (במיוחד בזיליקום). דרך מוצלחת ליהנות מהם לאורך השנה ובתבשילים, פשטידות ומאפים שונים בלי הרבה מאמצים, היא לטחון אותם לממרחים שונים (בסגנון פסטו, אבל מכל מיני עשבים שונים).

אני ממליצה לקנות כמות גדולה של עשבים ולטחון אותם (יחד עם שיני שום טריות ושמן זית – משמרים טבעיים). צנצנות של הממרחים יכולות להישמר במקרר במשך שבועות ארוכים. את התוצר אפשר לאכול על לחם או כמטבל לירקות. אפשר גם להוסיף אותם לתיבול בזמן בישול – במקום אבקות או עשבים יבשים, שטעמם אחר לגמרי, כי איבדו הרבה מהמרכיבים הארומטיים. את הממרחים אפשר להקפיא בקוביות או בצנצנות ולשמור אותם לתקופה ארוכה יותר.

עשבי תבלין מומלצים לממרחים מסוג זה: בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע. אפשר וכדאי לשלב בין עשבים שונים באותו ממרח (וגם להוסיף לתערובת מעט בצל ירוק או עירית).

מתכון לדוגמא: פסטו בזיליקום

מצרכים

• 4 חבילות עלי בזיליקום טריים
• 100-150 גרם אגוזים וזרעונים טריים (כתלות במרקם הרצוי: יותר אגוזים = ממרח סמיך יותר) – אפשר וכדאי לערבב: אגוזי מלך, שקדים, צנוברים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה
• 120 מ״ל (חצי כוס) שמן זית איכותי בכבישה קרה
• 80 מ״ל (שליש כוס) מיץ לימון טרי או משומר
• 4-8 שיני שום טריות (לפי הטעם. ממליצה לא פחות משן שום לכל חבילת בזיליקום, לצורכי שימור הממרח)

• אופציונאלי: בצל חי, אפוי או מטוגן. הוספת בצל לממרח תיתן לו מרקם קרמי וטעם חרפרף או מתוק יותר (תלוי בסוג הבצל והאם הוא חי או מבושל).

הוראות הכנהIMG_6204

1. להפריד בין עלי הבזיליקום לבין הגבעולים.

2. להכניס את כל הרכיבים לבלנדר או מעבד מזון ולטחון עד לקבלת ממרח חלק.

3. להעביר את הממרח לצנצנות מעוקרות (שעברו הרתחה) ולשמור במקרר, או להעביר לתוך מגשי סיליקון של קוביות קרח / פרליני שוקולד ולהקפיא.

 

מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים בנושא קיצורי דרך במטבח >>

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח: איך להרכיב מנות זריזות, מזינות וטעימות ממרח ״פסטו״ אסייתי: כוסברה ועירית

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים