אני כל כך אוהבת עגבניות שרי. הן אולי הירק האהוב עליי. אני רואה בהן ממש סוכריות של הטבע.
תמיד אני מוצאת את זה כמעט מעליב, כמה שמקובל להוסיף סוכר למרקי עגבניות, כדי ״לעדן את החמיצות״ שלהן. העניין הוא, שבבחירה ושילוב נכונים של רכיבים, מרק העגבניות יוצא מתוק ומעודן, בלי להוסיף לו גרגיר אחד של סוכר. קציצת הרכיבים בתחילת ההכנה מגדילה את שטח המגע שלהם עם נוזלי המרק, כך שטעמו מתעשר.

במתכון שלפניכן אני משלבת עגבניות שרי, שהן מתוקות מטבען, יחד עם בצל סגול (ש״מתקרמל״ בבישול) וגזר, שהוא ירק שורש פחמימתי. לחגיגה הטעימה הזו אני מוסיפה עדשים כתומות, שהן קטניה קלה לעיכול, עשירה בחלבון ובסיבים מסיסים. כך, המרק הופך מבחינה תזונתית לארוחה שלמה.
המרק טעים חם וגם קר.

רכיבים:

• 1-2 בצלים סגולים בינוניים עד גדולים, קצוצים או פרוסים (איך שאוהבות)
• כ- 40-50 עגבניות שרי קצוצות (חבילה וחצי עד שתיים)
• 1-2 גזרים קצוצים (אין צורך לקלף, רק לשטוף היטב ולשפשף)
• 1-2 כפות שמן זית
• כף תימין יבש (שטוחה) או ענף תימין טרי (מומלץ לנתק את העלים מהענף)
• 1.5 ליטר מים רתוחים (שימוש במים לא רתוחים יאריך את משך זמן הבישול)
• חצי כוס עדשים כתומות (יבשות, לפני בישול)

הערה: כמות גדולה יותר של גזר ובצל תתן למרק טעם מתקתק יותר. שימוש בבצל יבש או לבן במקום סגול יפחית ממתיקות המרק.

הוראות הכנה:

1. לקצוץ את הירקות ולהכניס לסיר בגודל בינוני, יחד עם שמן הזית והתימין. אני משתמשת בסיר שקיבולת הנפח שלו היא 5 ליטר. אפשר ואף מומלץ לקצוץ ולהכניס את הירקות בהדרגה, מהקשה אל הרך (גזר, בצל ואז עגבניות).
2. לערבב עד לריכוך ראשוני של הירקות, במשך דקות בודדות.
3. להוסיף את המים, לערבב ולבשל על אש בינונית עם מכסה סגור במשך כחצי שעה (מומלץ לבדוק ולבחוש מדי 10-15 דקות).
4. להוסיף את העדשים, לערבב ולבשל על אש בינונית עם מכסה סגור במשך 10-15 דקות נוספות.
5. לטעום. לבשל עוד מספר דקות אם עדיין מורגשת חמיצות. בשלב זה אפשר להוסיף פלפל שחור ו/או מלח לפי הטעם. 

הגשה:

לפי העדפה, אפשר לטחון את המרק כדי לקבל מרקם חלק.
לצורך גיוון והעשרת טעמים, ניתן לפזר מעט קצח בהגשה.

בתיאבון!

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

איך נאכל פחות סוכר ומלח, ובקושי נטעם את ההבדל

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים