קציצות עוף וירקות אפויות קציצות עוף אפויות, מפוצצות בירקות, בריאות ומזינות, דלות שומן, דלות פחמימה, ללא גלוטן, כמה פשוטות להכנה — ככה טעימות! קציצות של בית שמכינים כל שבוע כי אפשר לשלב אותן במגוון ארוחות שונות קראי עוד
עוגת תפוחים עם שטרוייזל קינמון עוגה קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, עם ביסים מטריפים של חתיכות תפוחים, ארומה של קינמון ומתיקות מאוזנת. עוגה שלמרות כל המעלות שלה היא פרווה ומתאימה להגשה בכל ארוחה — ביתית מספיק להכנה קבועה בימי שישי וגם חגיגית מספיק לשולחן החג קראי עוד
חוברת דיגיטלית: מתכונים מהירים ובריאים מתכונים קלילים, פשוטים, ברורים ופרקטיים מתוך המטבח שלי: הגרסאות הבריאות שלי למאכלים אהובים. מתכונים שאני מכינה באופן קבוע ואף פעם לא מאכזבים. המתכונים קצרצרים ותכלסיים, מיועדים להדרכה מתוך הסמארטפון או הטאבלט כשאת כבר עומדת במטבח ואוספת את הרכיבים כדי לאפות או לבשל. קראי עוד
בא לי משהו מתוק באמצע היום. למה? מה לעשות עם זה? אם החשק הזה מגיע עם נפילת אנרגיה או עייפות פתאומית, כדאי לשאול את עצמך – מה את מרגישה כרגע? הגוף שלנו חכם והוא תמיד מבקש את מה שהוא צריך; אנחנו לפעמים מפרשות לא נכון את הבקשה, מתוך הרגל מוכר. את עייפה? מתוסכלת, עצבנית, מתוחה או משועממת? רעבה? או שבאמת פשוט בא לך משהו מתוק? ומה לאכול אם כן? קראי עוד
ממרח עדשים בסגנון חומוס מתכון שיחסוך לך את ההתעסקות של להשרות גרגירים ולבשל במשך שעות כדי ליהנות מממרח ביתי וטרי. עדשים הן קטניה קלה לעיכול, כך שהממרח הטעים ומהיר ההכנה הזה ״עובר בשקט״ אצל מי שיש לה בטן רגישה, שנוטה לכאבים ונפיחויות אחרי אכילת ממרח חומוס ״רגיל״ קראי עוד
כדורי שוקולד תמרים ואגוזים בלי ביסקוויטים, בלי מרגרינה או חמאה, בלי סוכר ובלי להמיס שוקולד במיקרוגל: מתכון לכדורי שוקולד מפנקים ומזינים משלושה רכיבים בלבד, שאפשר ומומלץ להכין עם הילדים. נפלאים להגשה באירוח, בפיקניקים, כארוחת בוקר קלילה או כזריקת אנרגיה לצד משקה חם. קראי עוד
ממרח פלפלים קלויים פלפלים מתוקים עשירים בחומרי הזנה חשובים, וכל כך טעימים! בזכות המתיקות והמרקם שלהם, אני אוהבת לשלב אותם במאכלים שונים, כדי לאזן ולהעשיר את טעם ואת נפח המנה, שיוצר שובע. הממרח הבא פשוט להכנה, ואפשר גם להכין אותו בשני שלבים שונים בזמנים שונים. הוא מועשר באגוזים שמזינים אותנו בחלבון ובשומן איכותי, וגם מסמיכים את המרקם של הממרח. מתאים כמטבל, ממרח או רוטב, טעים גם קר וגם חם קראי עוד
טיפים להבראת התזונה היומיומית אין דבר כזה ״תזונה בריאה״ שמתאימה לכל אחת. עם זאת, יש דברים בסיסיים וקטנים שאנחנו יכולות לשנות כדי לקדם את הבריאות שלנו בצורה משמעותית. במאמרים אסביר למה עודף מרכיבים נפוצים בתזונה שלנו מזיק לנו, איך להפחית את הצריכה שלהם בקלות, ומה לאכול במקומם כדי לשמור על תזונה טעימה ומזינה קראי עוד
איך נאכל פחות סוכר ומלח, ובקושי נטעם את ההבדל סוכר ומלח נמצאים כמעט בכל מאכל קנוי ובכל מתכון. הם ממכרים פיזיולוגית, מעוררים בנו תשוקה אליהם, ומשאירים אותנו עם תחושות של נפילת אנרגיה ונפיחות. איך נצליח להפחית את החשיפה אליהם בתזונה, ולמה שנטרח? קראי עוד
איך ניתן לביצים את הכבוד המגיע להן ביצים הן מאכל נפוץ שמשולב בכל כך הרבה סוגי ארוחות שונים, עד שרובנו לא עוצרות לחשוב על הערך התזונתי שגלום בביצה קטנה אחת. כמה ביצים כדאי לאכול כדי להימנע מעודף כולסטרול ושומן רווי, באיזו צורת הכנה, ומה נאכל במקומן? קראי עוד
אנחנו מורכבות מהשומן שאנחנו אוכלות – כמה ואיזה שומן אנחנו רוצות שירכיב את הגוף שלנו? בניגוד לאמונה הרווחת, שומן זה לא ״משמין״, זה חיוני לכל תא בגוף שלנו. סוג השומן שנאכל ישפיע על מצב הרוח, בריאות העור שלנו, תופעות שנחווה סביב המחזור החודשי ועוד. אז איזה שומן עדיף לאכול ואיזה פחות? קראי עוד
אינדקס גליקמי אכילת מזון בעל ערך גליקמי גבוה תגרום לעליה מהירה של סוכר בדם, ואחריה גם לירידה תלולה. שמירה על תזונה בעלת עומס גליקמי נמוך עד בינוני היא מפתח להפחתה ברמות סוכר, שומנים וכולסטרול בדם, וגם לירידה במשקל. מספר גורמים משפיעים על הערך הגליקמי, וגם על העומס הגליקמי שיכול להיווצר בארוחה: קראי עוד
קיצורי דרך במטבח: איך להרכיב מנות זריזות, מזינות וטעימות בסדרת המאמרים הבאה אלמד אותך איך להרכיב ארוחות בריאות וטעימות בזמן קצר, בזכות השקעה מינימלית בארגון מוקדם של רכיבים במטבח קראי עוד
קיצורי דרך במטבח #1: מתכונים או אלתורים? בעיניי, תפקידם של מתכונים הוא להוות השראה ולהציג דרכים שונות להכין את אותו המאכל. אחרי שהבנת מה מרכיב את הטעמים והמרקם, יש הרבה מקום ליצירתיות קראי עוד
קיצורי דרך במטבח #2: עשבי תבלין דרך מוצלחת ליהנות מעשבי תבלין לאורך השנה ובתבשילים, פשטידות ומאפים שונים בלי הרבה מאמצים, היא לטחון אותם לממרחים שונים – כמו פסטו, אבל מכל מיני עשבים שונים קראי עוד
קיצורי דרך במטבח #3: ירקות ירקות מספקים לנו דלק של רכיבים תזונתיים, שובע וגיוון בארוחות. חלקם לא דורשים התעסקות כלל וחלקם דורשים הכנה מוקדמת, אבל זו לא סיבה לא ליהנות מהם ביומיום. הנה טיפים לקיצור תהליכים: קראי עוד
קיצורי דרך במטבח #4: פירות הממתקים של הטבע עשירים בטעם מאוזן, סוכרים שנספגים לאט בזכות כמות גדולה של סיבים, ומלווים בויטמינים, מינרלים ועוד. הנה כמה טיפים ומתכון שיעזרו לך ליהנות מאכילת פירות טעימים באופן תדיר יותר קראי עוד
קיצורי דרך במטבח #5: קטניות כל הקטניות עשירות בחלבון צמחי ובסיבים מסיסים שתורמים ליצירת שובע ולפינוי סדיר של פסולת מהגוף. למרות היתרונות שלהן, הן נעדרות מרוב המטבחים בישראל. הנה כמה טיפים על בישול מקדים ושילוב של קטניות בממרחים, סלטים ותבשילים קראי עוד
שיבולת שועל אכילת שיבולת שועל מסייעת להפחתת רמות הכולסטרול בדם, מסדירה יציאות ומעודדת תחושת רוגע. היא דגן עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמיני בי ומינרלים. אפשר לצרוך אותה כגרנולה, דייסה ועוד קראי עוד
סלט ירוק מרענן ומפתיע סלט שהוא ההוכחה לכך שסלט לא צריך להיות משעמם, מצד אחד, או לדרוש עבודה מרובה כדי להיות מעניין וטעים, מצד שני. שילוב של פירות ואגוזים בסלט נותן תחושה מספקת, משביעה ומפנקת, לצד שימוש ברכיבים פשוטים ומזינים קראי עוד
מרק עגבניות שרי אין צורך להוסיף סוכר למרקי עגבניות, כדי ״לעדן את החמיצות״ שלהן. בבחירה ושילוב נכונים של רכיבים, מרק העגבניות יוצא מתוק ומעודן, בלי להוסיף לו גרגיר אחד של סוכר. מתכון למרק שהוא ארוחה שלמה ומזינה. קראי עוד
קינואה ירקות מה שעלול להפוך קינואה לחסרת טעם, או בעלת טעם מריר, הוא לבשל אותה לבדה, או לא לשטוף את הקינואה לפני הבישול. כשמבשלים קינואה עם ירקות ו/או תבלינים, היא מקבלת את הטעם שלהם קראי עוד
שניצל אפוי שניצל בשבילי זה אוכל של אמא. בחלוף השנים, השניצל הביתי שלנו עבר תהליך של הבראה והתאמות – המתכון לפניכן. גם למי שעוד לא בהכרח מוכנה להשתדרג לאפיית שניצלים, אני מציעה שלבי הבראה לשניצל עוף מסורתי: קראי עוד
ממרח ״פסטו״ אסייתי: כוסברה ועירית קיצור דרך לתיבול עשיר של סלטים, רטבים, מאפים וקציצות, להכנת חביתת ירק זריזה ומפנקת ועוד קראי עוד
למה לא צריך להתרגש מכל כותרת שמתחילה ב״מחקר חדש קובע״? מבולבלות לגבי ״מה טוב״ ו״מה נכון״ לכן ומרגישות שכל מחקר חדש שמתפרסם סותר את קודמו ומשנה את ההמלצות? אתן לא לבד. כדי להבין את משמעות המחקרים צריך לדעת איך לקרוא אותם, ובאיזו פרופורציה לשים אותם קראי עוד
ניקוי רעלים? למה, מה עשית רע? מה את מרגישה צורך לנקות? את מרגישה שיש בתוכך משהו שלא צריך להיות שם. האם ניקוי רעלים הוא הפיתרון המתאים לתחושה שלך? כשאנחנו עושות את מה שמתאים לגוף שלנו, אנחנו מזינות אותו וגם שומרות על שפיותנו. מעשה קיצוני שימנע מאיתנו הזנה מתאימה, לא יביא אותנו לאיזון, אלא עלול ליצור חוסרים שיזיקו לגוף שלנו. אם יש לנו עודף ספציפי בגוף שאנחנו רוצות להיפטר ממנו, כדאי לנקז אותו בתבונה ובאופן הדרגתי – בדיוק כמו שהגיע לגוף שלנו קראי עוד
מאפינס שוקולד ואוכמניות הפינוקים הקולינריים שמרצים אותי הם עוגות בחושות ושוקולד איכותי. לטעמי, מאפינס מקונדיטוריות מכילים עודף מיותר של חמאה וסוכר. לא מדובר באיזה קינוח מושחת, אלא מאפינס בטעם מתוק ומאוזן. מאפה אחד או שניים כאלו גם משביעים בתור ארוחת בוקר או ארוחת ביניים קראי עוד
רוטב קארי, בוטנים וירקות המטבח האסיאתי מאופיין במנות טריות ובעלות טעמים מגוונים, אך מנות ממסעדות לרוב נוטפות שמן לא בריא ותוספת סוכר מיותרת. המתכון לרוטב הבא מניח בצד את השחיתות ומביא את הסיפוק מהטעמים, בדקות בודדות של הכנה ומינימום מאמץ. קראי עוד
קציצות עוף ועשבי תיבול קציצות מאפשרות לנו למתוח רכיב מסויים ולהעשיר אותו ברכיבים מזינים וטעמים טריים, וגם ליצור טווח גדול של ארוחות שונות ומגוונות, עם תוספות ורטבים שונים קראי עוד
מניעת מחלות חורף – אסטרגלוס אחת הדרכים להימנע מהידבקות חוזרת במחלות חורף, היא באמצעות שורש אסטרגלוס. צמח בטוח לשימוש גם לילדים ונשים בהיריון. אפשר להוסיף את אבקת השורש הטחונה למרקים או ליצור ממנה ממתק. קראי עוד