ממרח ״חומוס״ מהיר הכנה – בלי ההתעסקות של להשרות את הגרגירים יממה, לבשל בסיר לחץ או במשך שעות, או להוציא סכום כסף נכבד על שקית של גרגירי חומוס מבושלים קפואים, רק בשביל ליהנות מממרח ביתי וטרי. והכי חשוב: עדשים הן קטניה מאוד קלה לעיכול, ולכן הממרח הטעים הזה ״עובר בשקט״ אצל מי שיש לה בטן רגישה, שנוטה לכאבים ונפיחויות אחרי אכילת ממרחי חומוס ״רגילים״.

ממרח עדשים בסגנון חומוסרכיבים (לכ-800 מ״ל ממרח)

• 1 כוס עדשים כתומות יבשות – לבשל עם 3 כוסות מים
• 1 כוס טחינה גולמית
• 3-4 שיני שום טריות בגודל בינוני עד גדול
• 1/4-1/3 כוס מיץ לימון
• 1-2 כפות שמן זית
• כפית וחצי שטוחה מלח
• 3 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

1. לבשל כוס עדשים יבשות בסיר קטן עם 3 כוסות מים רותחים: להרתיח ולהנמיך את האש אחרי בעבוע, להמשיך לבשל 10-15 דקות עם מכסה חצי פתוח, עד שהעדשים מתרככות והופכות למעין דייסה.

הערה: במהלך הבישול עלולים לעלות קצת לכלוכים ו״זנבות״ של נבטי עדשים – לא להתרגש מזה, זה לא תולעים. אפשר לשטוף את העדשים במסננת לפני בישול כדי לצמצם את התופעה אבל לא חובה.

2. כשהן מוכנות, להוציא את העדשים מהסיר בעזרת כף מחוררת – לא דרמטי אם נכנסים קצת נוזלים. להכניס לבלנדר את העדשים המבושלות ושאר הרכיבים. לטחון למרקם חלק ואחיד. 

3. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.

4. להעביר לכלי הגשה  — הממרח יוצא במרקם סמיך גם כשהוא חם — או לכלי סגור ולשמור בקירור.

הצעת הגשההצעת הגשה - ממרח עדשים בסגנון חומוס

אפשר להגיש כמטבל לרצועות ירקות ו/או עם לחם טרי, חמוצים וסלט. 

לניגוב: לסדר את הממרח על כלי שטוח, בעזרת גב של כף בתנועה סיבובית, ולפזר מעל: זעתר / צנוברים קלויים / קצח / בצל ירוק קצוץ / סלט טורקי / כל העולה על דעתכן וכל התשובות נכונות :)

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח #5: קטניות ממרח פלפלים קלויים אני מאמינה

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים