פלפלים! ירק כל כך מתוק, בשרני וצבעוני, ובהתאם לכך – מלא בחומרי הזנה חשובים. פלפלים הם מסוג הירקות שבזכות המתיקות והמרקם שלהם, אני מאוד אוהבת לשלב ברטבים, מוקפצים ותבשילים שונים; כך נאזן ונעשיר את הטעם ואת נפח המנה, שיוצר שובע.

הממרח הבא הוא סופר-פשוט להכנה, ואפשר גם להכין אותו בשני שלבים שונים בזמנים שונים: קליית ירקות בנפרד, וטחינת הממרח בנפרד. הוא מועשר באגוזים שמזינים אותנו בחלבון ובשומן איכותי, וגם מסמיכים את המרקם של הממרח. ככל שנטחן פחות אגוזים בממרח, כך המרקם שלו יהיה יותר קליל ו״מטבלי״; ככל שנכניס יותר אגוזים – המרקם יהיה סמיך יותר, בדומה לגבינה רכה.

הממרח מתאים כמטבל ירקות, ממרח על לחם או בסנדוויץ׳, רוטב לירקות, פסטה וחלבונים מכל הסוגים. טעים גם קר וגם חם. המתכון מספק כ- 600-700 מ״ל ממרח, ומתחסל במהרה. אפשר להכפיל ולשלש כמויות כדי לקבל כמות גדולה יותר.

רכיבים (לכ-600 מ״ל ממרח)

• 3 פלפלים (Bell peppers) קלויים, ללא הליבה והגרעינים

• 2 בצלים סגולים בינוניים, קלויים (לא חובה – מוסיף מתיקות ומשפר את המרקם)

• חופן אגוזים טבעיים, לא קלויים (אני אוהבת להשתמש בשילוב של שקדים וזרעי חמניה; אפשר להשתמש באגוזי מלך קלופים, גרעיני דלעת ועוד)

• כ-2 שיני שום / 2 כפיות שום כתוש

• 1-2 כפות חומץ בלסמי

• 1-2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. קליית הפלפלים והבצלים:

את הפלפלים אין צורך לחתוך מראש, אלא רק לשטוף, ולהניח על התבנית עם הבסיס (ה״ראש״ של הפלפל, ממנו יוצא הגבעול) כלפי מטה.

את הבצלים יש לקלף ולחתוך לרבעים. אין צורך לתבל את הירקות לפני הקליה (הממרח עצמו יתובל).

לאפות את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה (או בתוך פיירקס) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.

2. ניקוי הפלפלים:

״לפתוח״ את הפלפלים (להפריד באמצעות הידיים), למשוך החוצה את הליבה עם הגרעינים, ולזרוק אותה. מי שרוצה, יכולה בשלב זה גם להסיר בקלות את קליפת הפלפלים, שנושרת די בקלות, אבל לצורך הממרח זה ממש לא נדרש.

את שני השלבים הנ״ל של קליית הירקות אפשר לעשות מראש ולשמור את הירקות במקרר למשך מספר ימים, לפני טחינת הממרח.

collage_pepper

3. טחינת הממרח:

להכניס לבלנדר את הפלפלים והבצלים הקלויים, האגוזים, השום, החומץ והשמן, ולטחון עד לקבלת ממרח חלק.

לשמור בצנצנות סגורות במקרר.

בתיאבון!

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח: איך להרכיב מנות זריזות, מזינות וטעימות קיצורי דרך במטבח #3: ירקות כמה ואיזה שומן אנחנו רוצות שירכיב את הגוף שלנו?

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים