סלט שהוא ההוכחה לכך שסלט לא צריך להיות משעמם, מצד אחד, או לדרוש עבודה מרובה כדי להיות מעניין וטעים, מצד שני. אף אחד מהרכיבים בסלט הזה הוא לא בעל טעם דומיננטי או מרגש במיוחד, אבל השילוב ביניהם יוצר טעם חדש ומגוון. שילוב של פירות ואגוזים בסלט לרוב נותן תחושה מספקת, משביעה ומפנקת, לצד שימוש ברכיבים פשוטים ומזינים.

רכיבים (2-3 מנות צד או מנה אחת כארוחה שלמה)

• 2 חופנים (כ-50 גרם סה״כ) עלי תרד ו/או תערובת עלי בייבי
• חופן קטן של עלי נענע טריים (עלים מ- 2-3 גבעולים)
• 1 מלפפון
• 1 תפוח ירוק (גרני סמית׳)

הוראות הכנה

1. לשטוף היטב ולייבש את הירקות. אין צורך לקלף את המלפפון והתפוח.

2. לקצוץ את כל הרכיבים ולערבב יחד.
אני אישית מכניסה את כל הרכיבים לקוצץ ירקות מסתובב.

סלט ירוק

אפשרויות הגשה

הסלט טעים מאוד כפי שהוא. להגשה חגיגית יותר אפשר לפזר מעל המנה שברי פקאנים / פירורי גבינת פטה. אלו מוסיפים מעט חלבון ושומן לסלט, מעשירים את טעמו ומעודדים שובע ממושך יותר ממנו.

אפשר להוסיף לסלט נופך מתוק יותר עם מעט חמוציות מיובשות (מומלץ בשילוב עם פקאנים).

את הסלט אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר, עד כ-24 שעות.

בתיאבון!

סלט ירוק עם פקאנים וחמוציות

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

אינדקס גליקמי אני מאמינה

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים