יש מי שמוטרדת מההרגל או החשק הזה למשהו מתוק שמופיע מדי פעם, ויש מי שאפילו לא עוצרת לחשוב עליו. אם את בחורה בריאה ואוכלת בצורה יחסית מאוזנת לאורך היום, אין בעיה עם החשק הזה שעולה מדי פעם.

אני מזמינה אותך לברר עם עצמך מה הבסיס לחשק הזה, בכל אירוע מחדש: לשאול את עצמך – מה את מרגישה כרגע? במיוחד כשהחשק הזה מגיע לצד נפילת אנרגיה או עייפות פתאומית. הגוף שלנו חכם והוא תמיד מבקש את מה שהוא צריך; אנחנו לפעמים מפרשות לא נכון את הבקשה, בהתאם להרגלים המוכרים שלנו.

את עייפה?

אם החשק למתוק מגיע ביחד עם נפילת אנרגיה, תשאלי את עצמך האם השינה שלך בלילה הקודם (או בלילות האחרונים) היתה מספקת? לרוב, אם התשובה היא כן, העייפות הזו לאורך היום לא מגיעה. לפעמים העייפות הזו מגיעה אחרי ארוחת צהריים גדולה, שדורשת אנרגיה רבה לעיכול ומזרימה הרבה דם לאיזור הבטן ופחות למוח.

מה לעשות? חוץ מלתכנן להיכנס הלילה לישון מוקדם יותר ולנוח כמה שאפשר – בינתיים לתרגל נשימות, מתיחות, להרים את הרגליים על קיר אם אפשר (להזרים דם למוח), לשתות חליטת עלי רוזמרין שמעוררת ומפקסת, וכמובן האופציה העדיפה פחות: להתעורר עם מנת קפאין קטנה בדמות שוקולד מריר או קפה. למה היא עדיפה פחות? כי הקפאין משבש את איכות השינה שלנו, מונע חלק מהתהליכים הפיזיולוגיים שאמורים לקרות בזמן שאנחנו ישנות וכך בעצם מייצר לנו בעצם מעגל של עייפות מצטברת.

את מתוסכלת, עצבנית, מתוחה או משועממת?

כשהעייפות כן מגיעה למרות שינה מספקת, הבסיס שלה הוא לרוב רגשי, ולא פיזיולוגי: יכול להיות שברגע הזה נמאס לך כבר מלעבוד ואת צריכה הפסקה; שמה שאת עובדת עליו מייגע או משעמם אותך; שמישהו או משהו עצבן או הכעיס אותך; או שתחושה לא נעימה אחרת משתלטת, ואת מנסה להסיח את דעתך ממנה. 

מה לעשות? כך או כך, אני מציעה לך לשאול את עצמך מה את מרגישה ברגע הזה ספציפי, ומה לדעתך היה הטריגר לרגש הזה? האם הסיטואציה שהובילה אותך לרגש הזה לדעתך בעצם יושבת על משהו אחר שמציק לך? כדאי לתת לרגש הזה מקום ולא לנסוח להסיח את הדעת ממנו עם משהו מתוק, אלא לבחון עם עצמך מה מעלה אותו עכשיו.

את רעבה, או שבא לך משהו מתוק?

יכול להיות שאת באמת מתחילה להרגיש רעב. יכול להיות שהארוחה האחרונה שאכלת (אם אכלת…) לא היתה מאוזנת מספיק – אולי היה חסר בה נפח, חלבון, שומן או פחמימה. יכול להיות שפשוט עבר זמן מאז הארוחה הקודמת, ונהיית רעבה שוב.

מה לעשות? לאכול – אוכל שמזין אותך. אם אין זמינות או אפשרות לאכול ארוחה של ממש, אפשר להחזיק בסביבת העבודה או בתיק שקית או קופסא קטנה של אגוזים ופירות יבשים, ולנשנש עד הארוחה הבאה. 

ואם באמת פשוט בא לך משהו מתוק בנקודה הזו ביום?

אם את באמת פשוט רוצה משהו מתוק, זה לא אומר שיש איזשהי בעיה פעם אחת ביום לאכול משהו מתוק. אז נשאלת השאלה מה וכמה את בוחרת לאכול – תמר? קצת חמוציות ואגוזים? קוביה או שתיים של שוקולד מריר איכותי? תפוח? אגס? מה הבעיה עם זה? אין בעיה עם זה. לא הייתי מציעה לך להחליף את זה במשהו אחר. לעומת זאת, אם את מעלימה לבד חבילת שוקולד או אוכלת כל יום 2 כדורי גלידה – יכול להיות שיש בעיה… 

תמרים ממולאים חמאת בוטניםהצעה לנשנוש זריז ומזין: לחצות תמר (הכי טעים מזן מג׳הול) עם סכין ולהוציא את הגלעין שבתוכו. למלא את התמר בחצי כפית ממרח חמאת בוטנים, אפשר להוסיף בפנים גם אגוז שאת אוהבת. קיבלת חטיף אנרגיה טבעוני, שמכיל פחמימה, חלבון ושומן טעימים ואיכותיים.

לקריאה נוספת:

איך נאכל פחות סוכר ומלח, ובקושי נטעם את ההבדל כדורי שוקולד תמרים ואגוזים את יכולה להרגיש אנרגטית ושקטה יותר ביום-יום שלך

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים