אני הראשונה שתגיד: אין דבר כזה ״תזונה בריאה״ עם סט כללים אחד, או פתרון קסם שמתאים לכל אחת. אנחנו שונות זו מזו ויש לנו צרכים שונים והעדפות שונות. עם זאת, יש דברים בסיסיים וקטנים שאנחנו יכולות לשנות כדי לקדם את הבריאות שלנו בצורה משמעותית.
במאמרים הבאים אני אסביר למה סוכר, מלח, ביצים וסוגי שומן שנפוצים בתזונה שלנו, מזיקים לנו כשהם בעודף; איך אנחנו יכולות להפחית את הצריכה שלהם בקלות, ומה לאכול במקומם כדי לשמור על תזונה טעימה ומזינה.
1. איך נאכל פחות סוכר ומלח, ובקושי נטעם את ההבדל
סוכר ומלח נמצאים כמעט בכל מאכל קנוי ובכל מתכון. הם ממכרים פיזיולוגית, מעוררים בנו תשוקה אליהם, ומשאירים אותנו עם תחושות של נפילת אנרגיה ונפיחות. איך נצליח להפחית את החשיפה אליהם בתזונה, ולמה שנטרח?
לקריאת טיפים על המתקה והמלחה של מאכלים בלי להוסיף סוכר ומלח >>
2. איך ניתן לביצים את הכבוד המגיע להן
ביצים הן מאכל נפוץ שמשולב בכל כך הרבה סוגי ארוחות שונים, עד שרובנו לא עוצרות לחשוב על הערך התזונתי שגלום בביצה קטנה אחת. כמה ביצים כדאי לאכול כדי להימנע מעודף כולסטרול ושומן רווי, באיזו צורת הכנה, ומה נאכל במקומן?
לקריאת מתכון וטיפים על צריכה מופחתת של ביצים ותחליפי ביצים >>
3. אנחנו מורכבות מהשומן שאנחנו אוכלות – כמה ואיזה שומן אנחנו רוצות שירכיב את הגוף שלנו?
בניגוד לאמונה הרווחת, שומן זה לא ״משמין״, זה חיוני לכל תא בגוף שלנו. סוג השומן שנאכל ישפיע על מצב הרוח, בריאות העור שלנו, תופעות שנחווה סביב המחזור החודשי ועוד. אז איזה שומן עדיף לאכול ואיזה פחות?