קינואה לרוב נתפסת בתור מאכל בריאותני דלוח. הדבר הזה שמוסיפים בסלט מבלי שנרגיש. האמת היא, שמה שהופך קינואה לחסרת טעם, או בעלת טעם מריר, הוא פשוט בישול ושימוש לא נכון. טעות נפוצה בבישול קינואה היא לבשל אותה לבדה – לכן היא כל כך מתאימה לשילוב בסלטים. טעות נוספת היא לא לשטוף את הקינואה לפני הבישול. במקרים אלו הקינואה עלולה לצאת מרירה או תפלה. כשמבשלים קינואה עם ירקות ו/או תבלינים, היא מקבלת את הטעם שלהם.

רכיבים

• 1-2 בצלים בינוניים קצוצים (אני משלבת אחד סגול ואחד לבן)
• 1 פלפל מתוק אדום (גמבה), קצוץ או חתוך לקוביות
• 1 קישוא בהיר, קצוץ או חתוך לקוביות
• 1-2 כפות שמן זית
• 1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת (תחת מים זורמים)
• 1.5 כוסות (360 מ״ל) מים רתוחים

• אופציונאלי: חופן עלי תרד קצוצים, כף פסטו או עשבי תבלין טריים.

הוראות הכנה

טיפ לקיצור תהליכים: במקום לקצוץ כל ירק בנפרד, אני מכניסה את כל הירקות הטריים יחד לקוצץ סלט מסתובב, ומשם מעבירה ישירות לסיר.

1. להכניס את הירקות הקצוצים לסיר על אש בינונית. לזלף על הירקות שמן זית תוך כדי ערבוב, לבשל אותם 3-5 דקות עד לריכוך ראשוני.
2. להוסיף כוס קינואה שטופה ומסוננת, ולערבב עם הירקות שבסיר.
3. להוסיף כפות כפולה של מים רתוחים לעומת קינואה (כלומר, 1.5 כוסות מים לבישול כוס קינואה אחת).
4. להנמיך את האש לאחר רתיחה (בעבוע של המים) ולבשל עם מכסה סגור למשך 15 דקות נוספות.

אפשר לגוון ולהוסיף לתבשיל עשבי תיבול, ירקות אחרים או פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות לפי הטעם. את אלו כדאי להוסיף בין שלב 2 ל-3 במתכון.

המתכון לא כולל מלח וטעים כפי שהוא, כיוון שהקינואה מקבלת את טעמם של הירקות הטריים. אפשר להוסיף מלח לפי הטעם (מומלץ לא יותר מכפית לסיר).

הגשה

בהגשה אפשר וכדאי להוסיף שקדים, אגוזים או טחינה מדוללת.

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח #2: עשבי תבלין קיצורי דרך במטבח #3: ירקות

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים