אני בחורה פשוטה. הפינוקים הקולינריים שמרצים אותי הם עוגות בחושות ושוקולד איכותי. לטעמי, מאפינס מקונדיטוריות (גם האיכותיות מביניהן) מכילים עודף מיותר של חמאה וסוכר. המצאתי את המתכון הבא עוד כשהייתי סטודנטית לנטורופתיה והתוודעתי לנזקי הכולסטרול. מאז, המאפינס האלו מככבים בפיקניקים, ימי הולדת, טיולים ועוד. בקרב מכריי, המאפינס האלו זכו לכינוי ״המאפינס הכי טעימים בעולם״. חשוב לציין שלא מדובר באיזה קינוח מושחת, אלא מאפינס בטעם מתוק ומאוזן. מאפה אחד או שניים כאלו גם משביעים בתור ארוחת בוקר או ארוחת ביניים.

רכיבים (15-16 מאפינס)

• 1.5 כוסות (187 גרם) קמח מלא (חיטה מלאה/ כוסמין/ מעורבב) – כדי להעשיר את המאפינס בסיבים עוד יותר, אני ממליצה להחליף חצי מהקמח בקוואקר או שיבולת שועל טחונה לאבקה
• חצי כפית סודה לשתיה או כפית שטוחה אבקת אפיה (לערבב עם הקמח)
• חצי כוס (120 מ״ל) רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
• 3/4 כוס (180 מ״ל) חלב סויה* (רצוי ללא תוספת סוכר, כמו אלפרו אדום)
• 1/4 כוס (60 מ״ל)  שמן (אני משתמשת בשמן זית, הטעם לא מורגש)
• 1.5-2 כוסות אוכמניות כחולות, שטופות ומסוננות או 3/4 צנצנת (כ-200 גרם) מעדן אוכמניות כחולות של חברת St. dalfour או שקדיה (אם אין לך, אפשר להשתמש בריבה פשוטה, או בריבה של פירות אחרים. שימי לב ששימוש בריבה רגילה מכניס יותר סוכר למאפינס)
• 150-200 גרם שוקולד, שבור / קצוץ לחתיכות (למאפינס טבעוניים ובריאים יותר, אני ממליצה להשתמש בשוקולד מריר איכותי = 70% קקאו ומעלה)

• אפשר לגוון עם תוספות נוספות כמו: 50-70 גרם חלבה מפוררת או חתוכה לקוביות, שברי אגוזים וכו׳.

*הערה: חלק מהטעם הנפלא של המאפינס מתקבל משקשוק חלב הסויה יחד עם האוכמניות הכחולות בצנצנת ריקה או צנצנת עם שאריות ריבה. המעשה הזה מייצר חלב מוקצף בטעם אוכמניות. קחי בחשבון שזה צובע את כל התערובת בסגול. יחד עם הקמח מתקבל אחרי אפיה צבע חום עם גוון מעט סגלגל-אפרפר מבפנים. אם את רוצה להימנע מצביעת התערובת, את יכולה לקמח את האוכמניות (להוסיף בשלב 2) לפני שתוסיפי אותן לבלילה.

הוראות הכנה

1. לערבב בקערה את הקמחים יחד עם הסודה לשתיה או אבקת האפיה.

2. לערבב את הקמח עם התוספות היבשות – שוקולד, חלבה או אגוזים, אם מוסיפים.

3. להוסיף את הרטובים מעל היבשים לפי הסדר הבא (בלי לערבב בין לבין): רסק תפוחים, שמן, חלב סויה משוקשק עם אוכמניות (ראי הערה). לחלופין, אפשר לערבב יחד את כל הרטובים בצנצנת גדולה או קערה נפרדת

מאפינס

4. לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5. לחלק את התערובת בין שקעי מאפינס (מומלץ להשתמש בתבניות מסיליקון). לאפות בחום של 180 C° למשך 20-25 דקות.

6. בסיום האפיה, לחלץ את המאפינס מהתבניות בעדינות. אפשר לשמור את המאפינס בקופסא סגורה במקרר למשך כשבוע.

 

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

אינדקס גליקמי שיבולת שועל קיצורי דרך במטבח #4: פירות

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים