אני יודעת מה תאכלו בשישי הזה!
קציצות עוף אפויות, מפוצצות בירקות, בריאות ומזינות, דלות שומן, דלות פחמימה, ללא גלוטן, כמה פשוטות להכנה — ככה טעימות!
קציצות של בית שמכינים כל שבוע כי הטעם שלהן ממכר ואפשר לאכול אותן בכל כך הרבה צורות: לנשנש ככה לבד מהתבנית שיצאה מהתנור או ישר מתוך הקופסא מהמקרר, בפיקניק, בגינה, בתוך סלט, בקערת פסטה וירקות, בסנדוויץ׳, וכמובן — ברוטב ?

מה צריך? (לכ-50 קציצות בגודל ביס)

• 1 בטטה קלופה בגודל בינוני
• 1 זוקיני (אפשר להשתמש בקישוא, או שניים אם הם קטנים — אבל קישוא יגיר יותר נוזלים שצריך לנקז)
• 1 בצל
• חצי צרור עלי כוסברה טריים (אפשר להחליף בעשב אחר אם לא אוהבים, אבל זה חלק משמעותי מהטעם)
• חצי קילו חזה עוף טחון
• רבע עד חצי כוס שבולת שועל טחונה, קמח תירס (ללא גלוטן) או פירורי לחם
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם: אני מוסיפה כפית שטוחה של מלח וכפית וחצי פלפל שחור גרוס טרי.

איך להכין?

1. לטחון את כל הירקות במעבד מזון — מספיק שיהיו גרוסים, לא צריך לטחון לממרח. כדאי להתחיל מהבטטה לבד (כי היא הירק הכי קשה) ואז להוסיף את שאר הירקות. אם אין מעבד מזון, אפשר להשתמש בקוצץ סלט ידני מסתובב.

2. לערבב את הירקות הטחונים בקערה עם העוף הטחון, מלח ופלפל, פירורי לחם / קמח תירס / שבולת שועל טחונה (פשוט לטחון במעבד מזון עד למרקם של אבקה). את פירורי הלחם/קמח/שבולת שועל יש להוסיף אחרונים לקערה, להתחיל מרבע כוס ואם המרקם נראה עדיין נוזלי ולא אסוף, להוסיף עוד רבע כוס.

3. לקרוץ כדורים בגודל ביס (כמו פלאפלים) — אני מקצרת תהליכים ומשתמשת בכף גלידה קפיצית בקוטר 4 ס״מ.

4. לאפות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במצב טורבו, במשך כ-20 דקות.

את הקציצות הנפלאות האלו אפשר לשמור בקופסא סגורה במקרר או להקפיא, הן טעימות ממש גם כשהן קרות ואפשר לחמם אותן ישירות בתוך סיר רוטב. משתלבות נפלא למשל בתוך רוטב עשבי תיבול וחלב קוקוס, רוטב עגבניות ועוד.

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

קיצורי דרך במטבח: איך להרכיב מנות זריזות, מזינות וטעימות רוטב קארי, בוטנים וירקות שניצל אפוי

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים