עוגה קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, עם ביסים מטריפים של חתיכות תפוחים, ארומה של קינמון ומתיקות מאוזנת. עוגה שלמרות כל המעלות שלה היא פרווה ומתאימה להגשה בכל ארוחה — ביתית מספיק להכנה קבועה בימי שישי וגם חגיגית מספיק לשולחן החג (שמי יודע כמה אנשים יהיו בו ??♀️ אבל זו לא סיבה שלא להתפנק!). אצלנו היא הפכה לבת בית אהובה.
המתכון מתאים לתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 28 ס״מ או קוטר 26 ס״מ.
מה צריך?
קערת יבשים:
• כוס ורבע קמח כוסמין מלא
• 2/3 כוס קמח שקדים
• שקית (10 גרם) אבקת אפיה
קערת רטובים:
• 1 ביצה
• חצי כוס סוכר גבישי (קנים / דמררה וכו׳)
• 1/3 כוס (80 מ״ל) שמן זית
• כפית תמצית וניל
• קמצוץ מלח
• 2/3 כוס (160 מ״ל) חלב סויה (להוסיף אחרון לקערה)
• 3 תפוחים (רצוי פינק ליידי או זן מתקתק-חמצמץ) פרוסים דק וחתוכים לגודל של לא יותר מ-2 ס״מ
לשטרוייזל קינמון:
• חצי כוס שקדים טחונים
• חצי כוס שבולת שועל טחונה / קוואקר
• כף קינמון
• 2 כפות סירופ מייפל
• 2-3 כפות שמן זית או שמן קוקוס או 40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
איך להכין?
1. לערבב את הרכיבים היבשים בקערה אחת. לטרוף יחד את הרכיבים הרטובים בקערה נפרדת. להוסיף את תוכן קערת היבשים לתוך קערת הרטובים הטרופים.
2. את התפוחים הפרוסים אפשר לערבב בתוך הבלילה להכנה מהירה, או לסדר את הפרוסות בלחיצה פנימה מעל כל הבלילה למראה חגיגי יותר, כמו בתמונה. אין צורך לקלף את התפוחים.
3. את רכיבי השטרוייזל לטחון יחד במעבד מזון למרקם פירורי מתגבש, או בקערה — לערבב עם מזלג ואז עם הידיים.
4. לשמן את התבנית ולרפד את התחתית בנייר אפיה. לשטח את הבלילה באופן שווה על התבנית. לפורר גושים של שטרוייזל מעל בלילת העוגה.
5. לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 30-35 דקות — עד שקיסם ננעץ יוצא יבש, להיזהר לא לייבש את העוגה ולא לאבד את הנימוחות שלה.
בתיאבון, היא מטריפה! כל הבית יתמכר ?
תגובות
הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם