קציצות מאפשרות לנו למתוח רכיב מסויים ולהעשיר אותו ברכיבים מזינים וטעמים טריים ורעננים. הן גם מאפשרות לנו ליצור טווח גדול של ארוחות שונות ומגוונות, עם תוספות ורטבים שונים. אני מציעה כאן כמה וריאציות על אותה קציצה, שמובילות לטעמים ומרקמים קצת שונים. תוכלי להתנסות ולשנות לפי ההעדפה שלך.

לסולדות מכוסברה: אפשר להחליף בפטרוזיליה או תערובת עשבים טריים אחרת לפי טעמך. לקציצות שיתקבלו יהיה אופי אחר, יותר שגרתי ופחות אסייתי.

רכיבים (לכ-50 קציצות)

• 1.5 ק״ג חזה עוף טחון
• 1 בצל לבן (יבש)
• 2 צרורות (אריזות) עלי כוסברה טריים*
• שליש צרור עירית*
• 2-3 כפיות ממרח חרדל חלק
• 2 כפות (כ-30 מ״ל) רוטב ווסטרשייר
• כפית פלפל שחור גרוס
• רבע כפית מלח
• 2 כפות פירורי לחם / קוואקר / שיבולת שועל טחונה
• 2 ביצים

*את צרורות הכוסברה והעירית אפשר להחליף ב-100 מ״ל (שליש כוס ועוד כף) ממרח ״פסטו״ טחון מראש של תערובת כוסברה ועירית עם בצל אפוי. לחצי כאן למתכון.

הערות ושיקולים בקשר לשימוש בעשבים טחונים לממרח לעומת קצוצים:
א. קחי בחשבון ששימוש בממרח צובע את הקציצות בגוון ירקרק בהיר. לא מדובר במשהו דרמטי, ראי תמונה. אם יש לך או למי מהסועדים בעיה עם זה, אל תשתמשי בממרח אלא בעשבים קצוצים.
ב. הטעם של הקציצות העשויות ממרח עשבים הוא קצת יותר עשבוני ומתובל. בגרסא עם העשבים הקצוצים, לעוף יש טעם דומיננטי יותר. הכיני לפי ההעדפה שלך.
ג. השימוש בממרח עשבים מייצר קציצות בעלות מרקם אחיד יותר. זה מתאים מאוד למי שפחות אוהבת שיש לה חתיכות של דברים בקציצה.

הוראות הכנה לתערובת הקציצות

1. לקצוץ את הבצל ועשבי התיבול, לערבב בקערה גדולה עם העוף הטחון ושאר הרכיבים. חשוב מאוד להוסיף את פירורי הלחם והביצים אחרונים לתערובת, כדי שפירורי הלחם לא יספחו אליהם ווסטרשייר וחרדל. לא חובה לערבב עם הידיים למי שלא אוהבת, גם עם כף זה עובד.

2. לקרוץ מהתערובת כדורים עם הידיים, או ליצור גושים עם כף / כפית. אני משתמשת בכף גלידה קפיצית קטנה.

הנחיות אפיה לקציצות (הגרסא הבריאה והנקיה יותר)

3. להניח את הקציצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. אין צורך לרווח בין הקציצות, הן מתכווצות קצת במהלך האפיה.

4. לאפות בחום של 200 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות. באפיה של 2 תבניות ב-2 קומות, מומלץ להחליף בין התבניות באמצע האפיה (אחרי כ-15 דקות). אין צורך להפוך את הקציצות עצמן על התבנית.

הנחיות טיגון לקציצות 

3. להניח את הקציצות במחבת גדולה וחמה, עליה שכבה דקיקה של שמן. אני ממליצה להשתמש בשמן זית מסיבות בריאותיות, אבל פונקציונאלית זה גם יכול להיות גם שמן אחר.

4. להפוך את הקציצה אחרי השחמה של הצד התחתון. מומלץ לשטח את הקציצות בזמן שהופכים אותן. לטגן כל קציצה 2-3 דקות מכל צד. כדאי להוסיף עוד קצת שמן למחבת אחרי כל שכבת קציצות שיורדת ממנו, כדי להגיע שוב לשכבת שמן אחידה. אחרי 2 מקבצים של קציצות, כדאי להוריד את המחבת ולנקות אותה לפני שימון וטיגון חוזר של קציצות נוספות. טיפ: היזהרי שהשמן החם מהמחבת לא יקפוץ עלייך. אני מציעה להניח את הקציצה בחלק קרוב אלייך במחבת ולסובב אותה בכל פעם שאת מוסיפה אחת חדשה.

5. אחרי שהקציצות יוצאות מהמחבת, מומלץ להניח אותן על צלחת או מגש עם ניירות סופגים, כדי שיספחו מהן שאריות שמן טיגון.

הגשה

הקציצות טעימות לנשנוש לבדן, ואפשר להוסיף להן ירקות או תוספת אחרת לארוחה מלאה יותר. אפשר גם לחמם אותן ברוטב עגבניות, רוטב קארי או רטבים אחרים (קישורים למתכונים נוספים בהמשך הדף).

בתיאבון!

 

תגובות

הכנת את המתכון? ספרי מה עשית ואיך יצא לך
יש לך שאלות? כתבי לי ואשמח לענות בהקדם

חזרה למאמרים

לקריאה נוספת:

ממרח ״פסטו״ אסייתי: כוסברה ועירית רוטב קארי, בוטנים וירקות קיצורי דרך במטבח #2: עשבי תבלין

לפרטים נוספים ולקביעת פגישה:054-5855431

הרשמי לעדכונים